Controller med ansvar för affärsområde

Till vår kund söker vi en Verksamhetscontroller. En viktig uppgift är att planera och leda rapportering och ekonomistyrning för den del av verksamheten som man ansvarar för. Rollen som Verksamhetscontroller innebär att självständigt ansvara för ekonomisk analys och resultat i samråd med kunniga kollegor inom andra kompetensområden samt stötta den avdelning man sitter på inom ekonomiska frågor i nära samarbete med dess chef.  Du erbjuds ett arbete som ställer stora krav på att driva och leda arbetet med budget, prognos och rapportering. Du rapporterar till gruppchefen för lokal styrning där det finns 13 andra controllerkollegor.

Ansvarsområden 

  • Ansvarar för ekonomisk analys och uppföljning av resultat och investeringar
  • Driva och leda arbetet med budget, prognos och rapportering
  • Delta i olika projektgrupper och bidra med analys- och ekonomikunskap
  • Bidra till att utveckla processer, arbetssätt och rutiner
  • Delta vid granskning av genomförandebeslut och avtal


Kravspecifikation

Vi söker dig som är civilekonom, gärna med intresse och/eller erfarenhet av ekonomistyrningsfrågor. Du har erfarenhet av controllingarbete inom ett större företag gärna inom infrastrukturområdet. Det är meriterande om du varit involverad i större projekt eller upphandlingar som inneburit större investeringsbeslut. Du är en kunnig Excelanvändare och det är meriterande om du har erfarenhet av ekonomisystemet Agresso och uppföljningssystemet Hypergene. 


Personliga egenskaper

Du behöver vara självgående och kunna prioritera dina arbetsuppgifter. Du är analytisk, noggrann, strukturerad och har god förståelse för resultat- och balansräkningen och känner dig bekväm med att kommunicera ekonomi med kollegor som inte har det som främsta arbetsområde. Du är van att arbeta i team.


Stämmer du in på beskrivningen nedan? Skicka gärna in din ansökan snarast till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Lycka till!